ETİK SEMİNERİ

Okulumuz rehberlik servisi tarafından velilerimize ve öğrencilerimize yönelik “ Etik Semineri ” düzenlenmiştir. Seminerde konuşma yapan Rehber öğretmenimiz Feray ULUS: “ Eğitim davranış değiştirme sürecidir. Bu da etik ile arasında çok güçlü bir bağ oluşmasına neden olmuştur. Eğitim kurumlarında neyin hangi amaçla yapılacağı ve ne için kullanılacağı çok önemlidir çünkü kısa vadede öğrencilerin, uzun vadede toplumun eğitimi ve gelişimi söz konusudur. Bu aşamada ailelerin çocuklarının eğitimi ile ilgili olarak bazı rolleri vardır. Bu roller aileler tarafından ne kadar etkili bir biçimde gerçekleştirilirse öğrencilerin eğitiminin niteliği ve okul-aile ortaklığı o kadar artar. Aile ne kadar çocuğunu iyi tanır ve onun gelişimi için o kadar çaba sarf ederse hem aile hem çocuk hem toplum kalkınır. Eğitim ve öğretimde etik, eğitimin sağlıklı yürütülmesi, istenilen hedef ve davranışlara ulaşılması açısından büyük öneme sahiptir. “ ifadelerini kullandı.

04-05-202404-05-202425-04-202425-04-2024

Yayın: 25.04.2024 - Güncelleme: 04.05.2024 10:05 - Görüntülenme: 19