Mrt

Okulumuz 01.04.2024 tarihinden itibaren Okul Randevu Sistemine geçecektir. Okul Randevu Sistemi ile birlikte velilerimiz, öğretmen görüşmeleri için e-Devlet kullanıcı bilgileriyle okulumuz internet sitesinden randevu alabileceklerdir.

Okul Randevu Sistemi uygulamısyla;

*Öğretmenlerin boş zaman dilimlerine göre randevu alınıyor.

*Veli-randevu sistemi ile okul yöneticileri, öncelikle veli görüşmeleri için öğretmenlerin zaman açısından uygunluğunu belirliyor.

*Veliler, okulun internet sitesi üzerinden e-devlet kullanıcı bilgileriyle sisteme giriş yapıyor. Sistemde, öğretmenlerin müsaitlik tablosundan boş olan zaman dilimleri için randevu talebinde bulunabiliyor.

*Randevu alınacak haftadan önceki cuma günü öğle saatine kadar sistem açık tutulacak. Aynı gün öğleden sonra ise okul yönetimleri öğretmenlere randevu saatlerini bildirecek.

*Veli, sistem üzerinden giriş yaptıktan sonra randevu talep edebildiği gibi aktif ve eski randevularını görebilecek ve günü gelmemiş randevusunu iptal edebilecek.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Çalışma Planı

ANAHTAR KELİMELERLE HİKÂYE ANLATMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AMAÇ:

1-Dilimizin Zenginlikleri “Sözlük Özgürlüktür” teması altında yer alan Anahtar Kelimelerle Hikâye Anlatma Yarışması ile öğrencilerimizin Türkçe ’deki söz hazinesini, söz dağarcığını, kelime hazinesini, kelime kadrosunu ve söz varlığını tanımalarını sağlamak,

2- Öğrencilerimizin toplum içindeki duruşlarına olumlu ve kalıcı bir nitelik kazandırmak,

3- Öğrencilerimizin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek,

4-Öğrencilerimizin potansiyellerini ortaya çıkarabilecekleri uygun zemini hazırlamak,

5- Okuyan ve düşünen nesillerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak,

6-Öğrencilerin kelime hazinelerini geliştirmek, düşünce dünyasına hitap edebilmek,

7-Öğrencilere düşünme, yorumlama yeteneği kazandırmak,

8- Öğrencilerin özgüven duygusunu geliştirmek,

9-Öğrencilerin anlama ve anlatma becerisini geliştirmek,

YARIŞMA KATILIM ŞARTLARI.

1. Yarışmaya okulumuzdaki ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf kademesindeki öğrenciler katılabilir.

2. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) hikâye ile katılacak.

4. Anlatılacak hikâye öğrenciye verilen kelimelerle özgün bir şekilde hazırlanmalıdır.

5.Hikâyeyi anlatacak öğrenci, hikâyenin bir (1)nüshasını kendi el yazısı ile ders öğretmenine vermelidir.

6.Farklı platformlardan alınan benzer eserler yarışmadan elenecektir.

7. Hikâye anlatma Türkçe anlatım tekniklerine uygun olmalıdır.

8. Anlatılacak hikayeler en az 75-100 arası kelime içermelidir.

9. Anlatılacak hikayeler A4 ebadında hazırlanmalı ve komisyona kurşun kalemle yazılarak teslim edilmelidir.

10. Anlatılacak hikayeler için tanıtım amaçlı kapak bulunmalıdır.

11. Dış kapakta hikâyenin adı, hazırlayanın adı-soyadı, sınıfı ve numarası bulunmalıdır.

12. Dereceye giren eserler okul  eser seçme kurulu ve Dilimizin Zenginlikleri Projesi Komisyonu tarafından ödüllendirilecektir.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ VE PUANLAMA

1.Hikaye’nin başlığı               10

2. Özgünlük                            30

3. Kurgu, karakter ve olayların uyumu       10

4. Türkçeyi kullanma becerisi                15

5. Hikâyenin-Masalın bir bütün olarak sunulabilmesi   20

6. Hikâye anlatma tekniğinin kullanımı       15

Kas

Geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması amacıyla öğrenciler arasında birlik beraberliği sağlamak, sportif beceri kazandırmak ve sosyal ilişkileri güçlendirmek amacıyla okulumuzda Yakantop Turnuvası düzenlenecektir.