Kas

24 Kasım, Millet Mektepleri'nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde “Başöğretmen” sıfatı alması vesilesiyle, 1981 yılından beri “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.  Okulumuz öğretmenleri “Öğretmenler Günü” münasebetiyle 23 Kasım perşembe akşam  yemeğinde bir araya geldiler. Yemekten sonra konuşma yapan okul müdürü Şemsi İŞLEYEN; “ Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Bir öğretmenin en önemli özelliği, sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur.  Sevgi dolu bir öğretmen, ışık demektir. O, yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum,  gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır. “ dedi. Daha sonra bu yıl emekli olan kıymetli öğretmenimiz Nezihe KARAGAN’ A   okul müdürü Şemsi İŞLEYEN tarafından plaket takdim edildi. Daha önceki yıllar emekli olan öğretmenlerimizden İbrahim AYYILDIZ ve Veysel SATICI “Öğretmenler Günü”  yemeğine katılımlarından dolayı okul müdürü Şemsi İŞLEYEN teşekkür etti. Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü programı öğrencilerimizin şiirleri, gösterileri ile kutlandı.

Kas

Okulumuz Okul Öncesi Ögretmeni ve ögrencileri "Turşu Yapıyoruz" etkinliği kapsamnda anasınıfında ķış mevsimine hazırlık için "TURŞU" kurdular.

Ziyarette bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz UÇ'a ve Okul Müdürümüz Şemsi İŞLEYEN' e öğrencilerimiz kendi elleriyla hazırladıkları turşuyu hediye ettiler.

Kas

4. Sınıf öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu "Milli Kültür Öğelerimiz" sergisi okulumuz toplantı salonunda ziyarete açıldı. Ziyarette bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Uç sergiyi gezerek öğretmenlerimize ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşşekkür etti. Sergi salononunu ziyaret edenlere nostaljik kahve fincanlarında kahve ve yanında lokum ikram edildi.

Kas

Okulumuz özel eğitim sınıfları Yıldırım Belediyesi Cazibe Merkezi' nde bulunan Tünel akvaryumu ziyaret ettiler. Tatlı su konseptinde, içerisinde 25m tünel bulunan, doğal yaşama ve balıkların sağlığı göz önünde bulundurularak hiçbir kimyasal kullanılmadan sadece biyolojik yöntemler ile temizlenen Tünel akvaryum içerisinde yaz ve kış aylarında (3 – 30  °C ) yaşamaya adapte olmuş birbirleriyle uyum içinde yaşayabilecek koi, sazan ve mersin balıklarını tanıyıp inceleyen öğrencilerimiz sınıf ortamının dışında güzel vakit geçirdiler. Okul müdürümüz Şemsi İŞLEYEN; yapılan faaliyetten dolayı özel eğitim öğretmenlerine teşekkür etti.

Kas

2 - 8  Kasım Lösemili Çocuklar Haftasi dolayısıyla  LÖSEMİ DEĞİL SEVGİ BULAŞICIDIR  sloganı ile Cumhuriyet İlkokulu olarak yaptığımız etkinlikler...

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti' nin 100. yılı Cumhuriyet Bayramı kutlamaları okulumuzda öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Program sonunda konuşan okul müdürümüz Şemsi İŞLEYEN emeklerinden dolayı öğretmenlerimize,öğrencilerimize ve  programa katılan velilerimize teşekkürlerini iletti.

Eyl

Türkiye Cumhuriyeti' nin 100. Yılı kapsamında okulumuzda Cumhuriyet Kupası turnuvası kupa ödülleri okul müdürümüz Şemsi İŞLEYEN tarafından verildi. Okul müdürümüz Şemsi İŞLEYEN kupa kazanan öğrenci takımlarını ve öğretmenlerini tebrik etti.

Türkiye Cumhuriyeti' nin 100. Yılı kapsamında okulumuzda Cumhuriyet Kupası turnuvası sonuçları:

1. Sınıflar kategorisinde:  1-D

2. Sınıflar kategorisinde: 2-E

3. Sınıflar kategorisinde: 3-C

4. Sınıflar kategorisinde: 4-C

Ekm

4- A sınıfı öğrencileri, sosyal bilgiler dersinde "Ailemin çocukken oynadığı oyunlar " kazanımı kapsamında, velileri ile birlikte eski oyunları oynadı.

Ekm

4-A sınıfı öğretmeni Cansu SANSAR öğretmenimiz ve öğrencileri görsel sanatlar dersinde atık malzemeleri görsel şölene çevirip sergi düzenledi.

Ekm

Okulumuz Değerler Kulübü  ve Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Nisanur AK Mevlid-i Nebi Haftası programı yaptı. Programda Peygamberimizin kişiliği hakkında slayt gösterimi yapıldı. Hayatıyla ilgili çizgi film izlendi. Öğrenciler ilahiler okuyarak program tamamlandı.

Ekm

13 Ekim Uluslararası Afet Farkındalık Günü kapsamında okulumuzda resim yarışması, sınıf içi eğitim ve okul tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikat sonrası bilgilendirme konuşmasını sınıf öğretmenimiz Duygu EROĞLU yaptı.

Ekm

Okulumuz öğrencileri " Sağlıklı Besleniyorum, Spor Yapıyorum! " projesi kapsamında 10.10.2023 tarihinde okulumuzda etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe katılan okul müdürümüz Şemsi İŞLEYEN yapılan etkinlikten dolayı öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür etti.

Ekm

Okulumuz öğrencilerine öğretmenlerimiz tarafından Acil Çağrı Merkezleri Bilgilendirme Seminerleri yapıldı.

Ekm

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı Genel Kurul Toplantısı 05.10.2023 tarihinde okulumuz toplantı salonunda velilerimizin katılımı ile yapıdı. 2022-2023 eğitim öğretim dönemi Okul Aile Birliği Yönetim Kurulunun görevi sona ermiş olup,  2023-2024 eğitim öğretim yılında yeni seçilen Yönetim kuruluna devretmiştir. Toplantıda konuşma yapan okul müdürümüz Şemsi İŞLEYEN;  Önceki dönemki Okul Aile Birliği Yönetim Kuruluna ve Denetim Kuruluna çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yeni oluşturulan Okul Aile Birliği Yönetim Kuruluna ve Denetim Kuruluna başarı temennisinde bulundu.