Nis

Okulumuz rehberlik servisi tarafından velilerimize yönelik “ Etik Semineri ” düzenlenmiştir. Seminerde konuşma yapan Rehber öğretmenimiz Feray ULUS: “ Eğitim davranış değiştirme sürecidir. Bu da etik ile arasında çok güçlü bir bağ oluşmasına neden olmuştur. Eğitim kurumlarında neyin hangi amaçla yapılacağı ve ne için kullanılacağı çok önemlidir çünkü kısa vadede öğrencilerin, uzun vadede toplumun eğitimi ve gelişimi söz konusudur. Bu aşamada ailelerin çocuklarının eğitimi ile ilgili olarak bazı rolleri vardır. Bu roller aileler tarafından ne kadar etkili bir biçimde gerçekleştirilirse öğrencilerin eğitiminin niteliği ve okul-aile ortaklığı o kadar artar. Aile ne kadar çocuğunu iyi tanır ve onun gelişimi için o kadar çaba sarf ederse hem aile hem çocuk hem toplum kalkınır. Eğitim ve öğretimde etik, eğitimin sağlıklı yürütülmesi, istenilen hedef ve davranışlara ulaşılması açısından büyük öneme sahiptir. “ ifadelerini kullandı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şöleni okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Nis

İlçemizde düzenlenen okul sporları turnuvalarında Minikler (Kız) basketbol takımımız ilçe birincisi, Minikler (Genel) basketbol takımımız ilçe dördüncüsü olmuştur.

Mrt

4D sınıfı sınıfı öğrencileri Kütüphaneler Haftasında kendi kitaplarını yazarak kitaplığnı zenginleştirdi.

Mrt

Kestel  İlçesinde  2023-2024  Eğitim  Öğretim  Yılı  Okul  Sporları Faaliyetleri kapsamında düzenlenen  satranç turnuvasında  "Minikler (A) Kız ve Genel "  kategorilerindeki kız ve erkek öğrenci takımlarımız ilçe birincisi,  "Minikler (B) Kız öğrenci takımımız ilçe ikincisi olmuştur. Okul Müdürü Şemsi İŞLEYEN; Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Öğretmenlerimiz Hikmet ERTAŞ' a ve Vezir KOÇ'a  teşşekkür etti.

Mrt

Ne 1 eksik, ne 1 fazla!  Farklılıklarımız bizi ayıramaz! "21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü"nde,  down sendromlu bireylerin yaşamlarını daha iyi anlamak ve desteklemek için birlikte hareket etmenin önemli olduğunu vurgulamak amacıyla okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri farklı ve renkli çoraplar giyerek farkındalık oluşturma etkinliğine katıldılar.

Mrt

Yaşlılarımıza sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. Bilgi ve tecrübeleriyle bizlere daima yol gösteren, rehberlik eden kıymetli büyüklerimizin Yaşlılar Haftası'nı kutlarız. Unutmayın ki bir gün herkes yaşlanacaktır!

Mrt

Sahil Güvenlik Komutanlığınca okulumuz öğrencilerine eğitim verildi. Deniz canlılarının korunması, denizlerimizdeki su ürünleri hakkında bilgi verildi. Sahil Güvenlik komutanlığının denizlerdeki arama kurtarma faaliyetlerini yürütme, denizlerde emniyet ve güvenliği sağlama, deniz kirliliğini önleme, deniz canlılarını ve yaşam alanlarını koruma, kaçakçılık ve düzensiz göç ile mücadele görevleri anlatıldı.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Program kapsamında 18 Mart Çanakkale Zaferinin süreciyle ilgili bilgiler verildi. Programda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma günü ile ilgili şiirler okundu. Tören sonunda günün anlam ve önemi ile ilgili okulumuzda düzenlenen resim yarışmasında birinci olan öğrencilerimize  madalya hediye edildi.

Mrt

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğrenci Temsilciliği tarafından okulumuzda öğrencilerimize "Bilinçli Gıda Tüketimi" semineri verildi. Seminerde gıda satın alırken, uygun kontrolleri yapabilmenin sağlık açısından öneminin kavranması, aksi halde kötü mal için yüksek bir fiyatın ödenmesi ve sağlığın riske edilmesinin söz konusu olabileceği, alacakları ürüne iyice bakmaları gerektiği, ambalajın zarar görüp görmediğinin iyice incelenmesi ve son kullanma tarihinin kontrol edilmesi gerektiği gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Mrt

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası nedeniyle 3/B sınıf öğrencilerinin hazırladığı çalışmalar sınıf ziyaretlerinde sergilenmiştir. 3/B sınıfını ziyaret eden okul müdürü Şemsi İŞLEYEN yapılan çalışmadan dolayı sınıf öğretmeni Cemil AY ve öğrencilerine teşekkür etti.

Mrt

Okulumuzda ÇEDES projesi kapsamında  Ramazan'a hazırlık paketi İlçe Milli Eğitim Müdür'ü Cengiz UÇ ve Okul Müdürümüz Şemsi İŞLEYEN tarafından öğrencilere verildi.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının TBMM'de Kabulünün 103. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kutlandı.  Anma programına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Şemsi İŞLEYEN yaptı. Okul Müdürü konuşmasında vatan ve ulus sevgisinin, bağımsızlık, hürriyet aşkının en seçkin ifadesi olan, İstiklal Marşı'nı bize hediye Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla andığını belirterek, "İstiklal Marşı'nı sevmek, ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşı'nı coşkuyla söylemek; ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır." dedi. Daha  sonra program akışına devam edildi. Program sonunda okulumuzda düzenlenen "İstiklal Marşı" okuma yarışmasında birinci olan öğrencilere ödülleri okul müdürü Şemsi İŞLEYEN tarafından takdim edildi.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle okulumuz erkek öğretmenleri tarafından hazırlanan kahvaltı bayan öğretmenlerimize ikram edildi. Programda konuşma yapan okul müdürümüz Şemsi İŞLEYEN: ” Sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice yıllar diliyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun” dedi. Nazik düşüncelerinden dolayı erkek öğretmenlerimize teşekkür etti.